Munca de acasa – COVID-19

COVID-19 este doar declansatorul pentru ce inseamna munca de acasa; in realitate telemunca este folosita de mult timp si cu echipamentele sau know-how-ul necesar se poate face de la distanta in conditii de maxima siguranta.

Daca contextul actual v-a prins pe picior gresit, nu ezitati sa ne contactati si pana la data de 1 Aprilie vom incerca sa ajutam pe toti cei care vor solicita fara niciun cost, in limita a 3ore de munca.

Monitorizare si acces

„Este mai usor sa previi decat sa tratezi” este citatul care se aplica perfect aici.

Monitorizam::

  • utilizarea statiilor de lucru de catre urilizatori ( ce site-uri acceseaza ) sau cum folosesc resursele retelei ( pentru situatiile cand pozele personale ajung in calc de la munca )
  • monitorizarea grafica a serverelor
  • monitorizarea serviciilor din retea
  • accesul in retea din afara acesteia se va face doar prin „tunele securizate” de tip VPN

Securitatea datelor

In mentenanta unei retele poate cel mai important aspect este securitatea datelor, prin asta intelegandu-se integritatea lor sau accesul la informatiile sensibile.

Reguli intr-o retea:

  • nimeni nu poate instala soft-uri pe statiile de lucru in afara personalului IT
  • nu toata lumea trebuie sa aiba acces la toate datele
  • toate statiile de lucru vor fi configurate in modul eficient, fara exceptii (nu dupa bunul plac al utilizatorilor)
  • toata lumea va raporta problemele prin email catre platforma de tichete

Backup & Virtualizare

Desi poate suna complicat, virtualizarea ( ESXi sau Hyper-V ) este procesul prin care resursele companiei sunt alocate mult mai eficient si in plus sa permita o flexibilitate sporita intrucat serviciile din cadrul retelei nu mai depind de o masina fizica anume.

Backup-ul pe de alta parte, pe masura ce amenintarile informatice devin din ce in ce mai periculoase, mai ales cele de tip ransomware, este parte vitala a activitatii. Scopul lui este de a asigura o copie a datelor  nivel de ora / zi / saptamana / luna.in functie de necesitati

Did you like this? Share it!